Executive Team

Dr. Rolf Smeets is Managing Director en bestuurslid van Dutch Medical Food bv.

Dr. Smeets is een wereldwijd erkende industrie-expert op het gebied van medische voeding en functionele voedingsmiddelen. Hij heeft veel ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe, innovatieve, op wetenschap gebaseerde voedingsproducten, klinische studies op het gebied van effectiviteit en veiligheid van producten, medical affairs, registratie van medische producten wereldwijd, en wetgeving rondom medische voeding.

De ervaring van Dr. Smeets in de sector omvat meer dan twee decennia en zijn meest recente benoeming was bij Danone als Chief Medical Officer en lid van het executive team van de medische voedingsdivisie. In deze rol werkte hij samen met overheden en zorgverleners over de hele wereld en zorgde hij voor de implementatie en toegang tot de juiste voedingsregimes voor patiënten.

Daarnaast was hij als “Head of Research for Medical Food” verantwoordelijk voor de volledige innovatiepijplijn. Dr. Smeets heeft een MBA-diploma van de Rijksuniversiteit Groningen met modules aan INSEAD, Yale en Wharton. Hij behaalde zijn doctoraat in de Medische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Dr. Guru Ramanathan is Managing Director en bestuurslid van Dutch Medical Food bv.

Dr. Ramanathan is een wereldwijd erkende expert op het gebied van innovatiemanagement in functionele voeding en voedingssupplementen en zijn expertise omvat wetenschap, functionele voedingsregelgeving, kwaliteitsborging en -controle, klinische studies, new business development, productontwikkeling, en productie in de wereldwijde gezondheids- en welzijnsindustrie.

Dr. Ramanathan's ervaring in de sector omvat klinische zorg, farmacie, consumentengezondheid, diergezondheid en de detailhandel. Zijn meest recente benoeming was bij de in Pittsburgh (US) gevestigde General Nutrition Corporation (GNC) als Chief Innovation Officer, Senior Vice President en lid van het executive team.

Daarvoor was Dr. Ramanathan Senior Director voor de Amerikaanse dochterondernemingen van Nutricia (Danone). Daarvoor was hij medisch directeur van de Amerikaanse dochteronderneming van Scotia Pharmaceuticals. Daarnaast heeft hij binnen deze sector verschillende functies op het gebied van advies, onderzoek en onderwijs gehad in India en in de VS.

Dr. Ramanathan heeft een MBA van Duke University's Fuqua School of Business. Hij behaalde zijn doctoraat in Healthcare Innovation Management aan Tufts University.

Negar Esmailzadeh MSc, RD is VP Sales &; Marketing en bestuurslid van Dutch Medical Food bv.

Negar Esmailzadeh is een expert op het gebied van klinische voeding, met meer dan tien jaar ervaring op het gebied van zorg van patiënten in verschillende stadia van ziekte tot herstel. Haar klinische ervaring begon op de Intensive Care Unit van het universitair ziekenhuis van Kopenhagen, waar ze zich concentreerde op het begrijpen van de voedingsbehoeften van verschillende patiënten tijdens ziekte en herstel. Haar praktische ervaring met patiënten, zorgverleners en families is fundamenteel voor het begrijpen van het perspectief van de patiënt in de context van medische zorg.

​​Haar ervaring in de sector deed ze op bij Nutricia/Danone, waar ze verantwoordelijk was voor medical affairs, markttoegang, en marketing en verkoop in zorgkanalen in meer dan 43 verschillende landen in Azië, Europa en Latijns-Amerika. Ze heeft nauw samengewerkt met medische professionals, beleidsmakers, vergoedingsinstanties, patiëntenverenigingen, wetenschappelijke verenigingen en overheidsfunctionarissen over de hele wereld.

De passie van mevrouw Esmailzadeh is om de toegang tot zorg te vergroten voor elk individu in de wereld, door samen te werken met zorgverleners en overheden uit verschillende landen. Ze behaalde haar master in klinische voeding aan de Universiteit van Kopenhagen in Denemarken en is ook een geregistreerde diëtist.

Advisory Board

Barend Post is lid van de advisory board van Dutch Medical Food bv.

De heer Post is strategisch juridisch adviseur/impactadvocaat en bekleedt diverse bestuursfuncties bij bedrijven op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en maatschappelijke impact. Hij richt zich op investeringen, financiering, corporate governance en samenwerkingen op het gebied van gezondheidszorg, voeding, duurzame energie en microkredieten. Hij omarmt een holistische benadering om zijn cliënten te helpen hun doelen en doelstellingen te bereiken, zoals creatief en innovatief gebruik van juridische en fiscale instrumenten en slimme samenwerkingen tussen partijen en adviseurs. Hij is advocaat op het gebied van sociale impact en zet het recht in als een kracht voor een sociaal, duurzaam en billijk doel.

Hij was partner in het bancaire en financiële gedeelte van advocatenkantoor AKD in Nederland en hoofd fiscaal/juridisch bij Triodos Investment Management. Naast diverse bestuursfuncties heeft de heer Post zijn eigen advocatenkantoor, Barend Post Advocatuur bv.

De heer Post behaalde zijn rechtendiploma aan de Universiteit van Leiden in Nederland. Hij heeft ook een LLM-graad in bank-, bedrijfsfinancierings- en effectenrecht van Duke Law School, VS.

Dr. Roger Philips is lid van de advisory board van Dutch Medical Food bv.

Dr. Phillips is een ervaren executive business en commercieel leider op het gebied van medische voeding. Hij heeft een bewezen staat van dienst in het stimuleren van groei door middel van strategische vooruitziendheid en planning, in combinatie met een sterk geloof in het opbouwen van prestaties via teams en mensen. Hij is een groot voorstander voor groei door het commercialiseren van innovatie en het bieden van uitstekende klantervaringen.

Hij heeft bijna drie decennia ervaring in de gezondheidszorg. Tot voor kort was hij lid van het executive team van Danone's medical food divisie. Als Chief Commercial Officer was hij verantwoordelijk voor wereldwijde sales en marketing. Daarvoor was hij Regional Vice President voor de medische voedingsdivisie en General Manager van Nutricia UK.

​Dr. Phillips heeft een bachelor in biochemie van de Swansea University en een doctoraat in immunologie en microbiologie van het Imperial College, St Mary's Hospital, Londen, VK.

Danielle Wilson Naqvi is lid van de advisory board van Dutch Medical Food bv.

Mevr. Danielle Wilson Naqvi is de oprichter en drijvende kracht achter The ZB Foundation, een bekroonde liefdadigheidsinstelling die het gebruik van “NewBorn Screening” wil promoten en implementeren in landen die dat nog niet hebben. NewBorn Screening is het detecteren van zeldzame metabole ziekten bij pasgeboren baby’s. Mevrouw Naqvi strijdt hiermee tegen de dood van baby's/zuigelingen door middel van het verbeteren van de kindergeneeskunde in met name ontwikkelingslanden. In 2013 opende The ZB Foundation de enige screeningsfaciliteit voor pasgeborenen in Islamabad, Pakistan. Dankzij deze foundation zijn er al meer dan 25.000 baby's getest. In 2018 sprak mevrouw Naqvi op het TEDx-platform. Dit was een droom die uitkwam, omdat ze daar het verhaal kon delen over haar overleden dochter Zahra Beau die stierf op de prille leeftijd van 4 maanden, en over hoe de wil en vastberadenheid van een moeder een verlies in een nalatenschap kunnen veranderen.

Mevrouw Naqvi is een ervaren PR- en marketingexpert en werkt en woont al 25 jaar in Dubai. Ze was hoofd marketing voor ITP Publishing, het grootste mediabedrijf in het Midden-Oosten en Noord- Afrika. Ze is eigenaar van Unique Family Travels, een op maat gemaakt, multidimensionaal reisportaal dat gespecialiseerd is in het creëren van unieke vakanties.

Haar huidige activiteiten kenmerken haar als een energieke, inspirerende en ondernemende moeder van drie jonge kinderen, met een passie om anderen te helpen.

Dr. Joseph Maroon is lid van de advisory board van Dutch Medical Food bv.

Dr. Maroon is klinisch hoogleraar neurologische chirurgie aan de University of Pittsburgh School of Medicine. Hij deed zijn medische en neurochirurgische opleiding aan Indiana University, Georgetown University, Oxford University in Engeland en aan the University of Vermont. Hij is board- gecertificeerd in neurologische chirurgie.

De klinische interesses en onderzoeksinteresses van Dr. Maroon liggen bij de ontwikkeling van minimaal invasieve chirurgische procedures voor de hersenen en de wervelkolom, de preventie en behandeling van traumatische verwondingen aan het centrale zenuwstelsel, innovatieve benaderingen van hypofyse- en hersentumoren, en complementaire benaderingen van ontstekingsziekten van veroudering.

Dr. Maroon is ook een gezondheids- en fitnessexpert en Ironman-triatleet en heeft 25 jaar als team- neurochirurg gediend voor de Pittsburgh Steelers.

Dr. Maroon heeft meer dan 270 peer-reviewed artikelen gepubliceerd en heeft zes boeken geschreven, waaronder Fish Oil: The Natural Anti-Inflammatory, The Longevity Factor: How Resveratrol and Red Wine Activate Genes for a Longer and Healthier Life, en zijn meest recente boek getiteld Square One – A Simple Guide to a Balanced Life.

Dr. Bushra Afroze is lid van de advisory board van Dutch Medical Food bv.

Dr. Bushra is universitair hoofddocent kindergeneeskunde en kindergezondheid aan de Aga Khan University in Karachi, Pakistan. Ze ontving haar medische en pediatrische opleiding aan het Dow Medical College en het National Institute of Child Health Karachi. Ze deed haar fellowship in Clinical Genetics and Inherited Metabolic Diseases aan het Pediatrics Institute in Kuala Lumpur, Maleisië en volgde een opleiding bij de afdeling genetica aan de universiteit van Toronto in Canada.

Dr. Bushra’s klinische- en onderzoeksinteresses liggen bij genetica en erfelijke aandoeningen en ze onderscheidt zich doordat ze de eerste arts in Pakistan is die in deze discipline is opgeleid. Ze heeft de eerste uitgebreide zorgkliniek voor metabole en erfelijke aandoeningen in Pakistan opgericht en is actief betrokken bij de ontwikkeling van protocollen voor de behandeling van een breed scala aan erfelijke aandoeningen. Ze houdt zich onder andere bezig met het ontwerpen van speciale metabole diëten en met erfelijkheidsadvisering voor gezinnen met erfelijke stofwisselingsziekten.

Dr. Bushra heeft een sterke passie voor toegankelijke gezondheidszorg van hoge kwaliteit en heeft veel tijd besteed aan het vergroten van bewustzijn op publiek- en overheidsniveau en aan het vergroten van de toegang tot screening en de behandeling van patiënten met erfelijke aandoeningen. Onlangs heeft ze een liefdadigheidsinstelling opgericht met de naam "Sponsor a Child Program", om kansarme patiënten met erfelijke aandoeningen gratis te behandelen.

Dr. Bushra heeft talloze peer-reviewed artikelen gepubliceerd en verschillende presentaties over de hele wereld gegeven.


Dr. Catalina Ortiz Piedrahita is lid van de advisory board van Dutch Medical Food bv.

Dr. Catalina is hoogleraar kindergeneeskunde en pediatrische gastro-enterologie aan drie universiteiten in haar land. Ze is de coördinator van de voedselallergiekliniek in het Pablo Tobon Uribe-ziekenhuis in Medellin, Colombia. Ze behaalde haar medische en pediatrische graad aan de CES University en haar opleiding gastro-enterologie, hepatologie en kindervoeding aan de Universiteit van Barcelona in Spanje.

Dr. Catalina’s klinische- en onderzoeksinteresses hebben betrekking op pediatrische gastro-enterologie, hepatologie en voedingstraining.

Ze heeft onderzoek gedaan naar de rol van prebiotica en probiotica in pediatrische populaties. Ze heeft ook veel werk verricht op het gebied van allergieën bij kinderen en eosinofiele GI-aandoeningen.

Dr. Catalina's passie voor voedselallergieën en kindervoeding uit zich in talrijke publicaties en presentaties die ze op dit gebied heeft gemaakt als opinieleider in haar land en als internationale spreker.

Ze is actief lid van verschillende medische verenigingen – waaronder COLGHANP, LASPGHAN en ACoPyP – en werkt momenteel aan de ontwikkeling en implementatie van LATAM-richtlijnen voor koemelkeiwitallergie.


Dr. Nigel Plummer is lid van de advisory board van Dutch Medical Food bv.

Dr. Plummer is CEO van Cultech, een gespecialiseerde volledig GMP-goedgekeurde fabrikant van probiotica, en levert probiotische producten aan tal van detailhandelaren en eigen merken wereldwijd.

Dr. Plummer begon zijn carrière bij Pfizer en werkte aan de ontwikkeling en productie van antibiotica. Deze interesse in ziektebestrijding leidde in de jaren 80 tot de ontwikkeling van zijn eerste probiotische product voor de preventie van neonatale diarree bij jonge varkens en kalveren. Deze toewijding aan onderzoek heeft zich voortgezet in de academische sfeer, aangezien zijn onderzoeksgroep nu meer dan 100 originele wetenschappelijke artikelen heeft gepubliceerd op het gebied van het menselijk microbioom, probiotica, omega-3-vetzuren, en het potentieel gebruik van plantaardige antimicrobiële stoffen voor de behandeling van infectieziekten. Daarnaast zijn er 22 hoogwaardige klinische studies gepubliceerd over de impact van probiotica op veel aspecten van de menselijke fysiologie en pathologie.

Dr. Plummer heeft een doctoraat in microbiële fysiologie van de Universiteit van Surrey, VK.

Dr. Frank Greenway is lid van de advisory board van Dutch Medical Food bv.

Dr. Greenway is een professor en chief medical officer voor de polikliniek voor onderzoek van het Pennington Biomedical Research Center in Baton Rouge. Hij studeerde af aan Stanford University, behaalde zijn medische graad aan UCLA, volgde zijn opleiding interne geneeskunde en endocrinologie aan Harbor-UCLA en heeft board posities in interne geneeskunde en endocrinologie. Dr. Greenway beoefende interne geneeskunde en endocrinologie, creëerde een zwaarlijvigheidsonderzoekskliniek voor de Harbor-UCLA, gaf medische ondersteuning voor het Harbor-UCLA chirurgische obesitasprogramma en gaf 20 jaar les aan Harbor-UCLA, voordat hij naar Pennington kwam als professor.

Dr. Greenway's interesse ligt in het ontwikkelen van nieuwe behandelingen voor obesitas, waaronder medicijnen, voedingssupplementen met kruiden, medische voedingsmiddelen en apparaten. Zijn laboratorium richt zich op het identificeren van voedselplanten die kunnen helpen bij het afvallen.

Dr. Greenway heeft gediend als hoofdonderzoeker bij tal van klinische onderzoeken en is lid van een aantal professionele verenigingen, waaronder The American College of Physicians (fellow), The Obesity Society (fellow), The Obesity Treatment Foundation (voorzitter), The Obesity Medicine Association, The American Society for Nutrition, The American Diabetes Association en The Endocrine Society. Naast het publiceren van meer dan 250 artikelen, heeft Dr. Greenway ook verschillende patenten.


Dr. Virginia Kimonis is lid van de advisory board van Dutch Medical Food bv.

Dr. Kimonis is klinisch wetenschapper en hoogleraar bij de afdeling Genetica en Genomische Geneeskunde, afdeling Kindergeneeskunde, UC Irvine en Kinderziekenhuis, Orange County. Ze behaalde haar medische graad aan the Southampton Medical School in het Verenigd Koninkrijk en volgde een opleiding in kindergeneeskunde en huisartsgeneeskunde in het Verenigd Koninkrijk. Ze werkte bij de afdeling kindergeneeskunde aan het Massachusetts General Hospital, Boston en deed een fellowship-training in klinische en biochemische genetica aan the National Institutes of Health, Johns Hopkins en het Washington D.C. Children's Hospital. Ze is board-gecertificeerd in pediatrie en in klinische en biochemische genetica. Ze was eerder het hoofd van de afdeling genetica aan the Southern Illinois University School of Medicine. Ze werkte in het Boston Children's Hospital/Harvard Medical School voordat ze in 2006 bij UC Irvine kwam werken als hoofd van de afdeling Genetische Geneeskunde en Genomische Geneeskunde tot 2012.

De klinische interesses van Dr. Kimonis zijn breed. Ze is gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van kinderen en volwassenen met neuromusculaire, neurodegeneratieve, dysmorfe kenmerken en andere complexe aandoeningen. Dr. Kimonis is een actieve tutor en docent en geeft les aan medische studenten. Daarnaast begeleidt ze postdocs en stagiaires bij hun laboratoriumprojecten.

Dr. Kimonis heeft een actief klinisch onderzoeks- en laboratoriumprogramma dat zich voornamelijk richt op erfelijke spieraandoeningen, lysosomale stapelingsziekten, Prader Willi, en verschillende andere zeldzame aandoeningen. Ze ontdekte een belangrijke ziekte: multisysteemproteïnopathie geassocieerd met mutaties in het VCP-gen. Het doel van Dr. Kimonis is om het fundamentele wetenschappelijke onderzoek te integreren met klinisch onderzoek en een eersteklas klinisch onderzoeksprogramma op te zetten voor zeldzame genetische ziekten.


Dr. Luciana Sutanto is lid van de advisory board van Dutch Medical Food bv.

Dr. Luciana Sutanto behaalde haar medical degree in 1993 en in 2001 haar Master of Science in klinische voeding aan de Universiteit van Indonesië.  Ze behaalde haar doctoraat in 2010 met als hoofdvak Voedingswetenschap. Ze is ook gecertificeerd als voedingsspecialist op de intensive care afdeling, wat wordt erkend door the Indonesian Society of Anesthesiologist and Reanimation.

Dr. Sutanto staat bekend om haar toewijding aan onderwijs, voedingsonderzoek en het schrijven van boeken. Ze was docente aan de Universiteit van Indonesië van 2005 tot 2014. Momenteel is ze actief als docente aan the Krida Wacana Christian University.

Ze is de voorzitter van the Indonesian Nutrition Association, een internationale organisatie voor Health Nutrition met leden over de hele wereld. Eén keer per jaar organiseert ze een internationaal voedingssymposium.

Dr. Sutanto is zeer actief in het doen van onderzoek en schrijven van publicaties. Ze deed onderzoek naar voeding van moeders en kinderen en ook naar voeding op de IC. Momenteel is ze aangesteld als redactielid van the Journal of Nutrition, Fasting and Health-Iran, the World Nutrition Journal-Indonesia en the Razavi International Journal of Medicine-Iran.

Dr. Sutanto was de CEO van Gladiool Mother and Child Hospital in Magelang. Momenteel is ze hoofd van het consultantteam in Nutri Health Indonesia en werkt ze als klinisch voedingsconsulent bij Mitra Group Hospital.


Deze website kan algemene informatie bevatten met betrekking tot verschillende medische aandoeningen en hun behandeling. Dergelijke informatie wordt uitsluitend voor informatieve doeleinden verstrekt en is niet bedoeld als vervanging voor advies van een arts of andere gekwalificeerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Patiënten mogen de hierin opgenomen informatie niet gebruiken voor het diagnosticeren van een gezondheidsprobleem of ziekte. Patiënten dienen altijd een arts of andere beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg te raadplegen voor medisch advies of informatie over diagnose en behandeling.
Copyright © 2022 Dutch Medical Food BV. Alle rechten voorbehouden.