S-Core FLEXCompact™ Protein Vegan

S-Core FLEXCompact™ Protein & Probiotics

ProtiMedic AMINO Plus

S-Core FLEXCompact™ Protein

S-Core FLEXCompact™ Vegan

S-Core FLEXCompact™ Vegan is een poeder dat speciaal is ontworpen voor het maken van drinkvoeding met een hoge calorische dichtheid (vanaf 2 kcal/ml tot 3 kcal/ml) voor patiënten die een veganistisch dieet volgen. De gekozen dichtheid en hoeveelheid kunnen worden afgestemd op de behoefte en wensen van de patiënt. Het product kan worden gebruikt om normale voeding te verrijken of bij het maken van lekkere recepten.

Het is een hoogwaardig oraal voedingssupplement (Oral Nutritional Supplement, ONS) rijk aan eiwit (25 En%), dat gebruikt kan worden als Voeding voor Medisch Gebruik voor patiënten die extra calorieën, eiwit en andere voedingsstoffen nodig hebben.

Het bevat hoge hoeveelheden (binnen de richtlijnen van de EU) van bepaalde micronutriënten (o.a. vitamine B12, Calcium en Zink) die voor veganisten extra belangrijk zijn. Deze micronutriënten zijn bij een normaal veganistisch dieet vaak al niet toereikend.

S-Core FLEXCompact™ Vegan is een dieetvoeding voor patiënten met (risico op) ziekte gerelateerde ondervoeding. Het moet worden gebruikt als aanvulling op de normale voeding. Het is beschikbaar in “cookies & cream” smaak.

Het is geschikt voor volwassenen. Het kan ook worden gebruikt bij kinderen >3 jaar, maar de hoeveelheid is afhankelijk van de leeftijd en conditie van het kind. De dosering dient te worden bepaald door een arts of diëtist.

Beschrijving

Ziekte gerelateerde ondervoeding komt vaker voor dan veel mensen verwachten. Alleen al in Europa zijn 33 miljoen mensen ondervoed, of lopen risico op ondervoeding. Een voorbeeld: meer dan 30% van de patiënten die worden opgenomen op een geriatrische afdeling in Nederland zijn ondervoed door hun ziekte of aandoening. Een ander onderzoek toont aan dat ook 1 op de 3 ouderen die nog thuis woont, risico loopt op ondervoeding. Ziekte gerelateerde ondervoeding kan leiden tot een verhoogde kans op infecties en andere complicaties, een langer ziekenhuisverblijf, afbraak van spiermassa, een lagere kwaliteit van leven en zelfs tot een verhoogde kans op sterfte.

Voedingsadvies is cruciaal voor patiënten met ziekte gerelateerde ondervoeding. Onderzoek heeft aangetoond dat in veel gevallen een aanpassing van het normale dieet niet voldoende is om de ondervoeding te voorkomen/verhelpen. Daarom zijn er speciaal ontwikkelde voedingen voor medisch gebruik op de markt.

S-Core FLEXCompact™ Vegan is een Voeding voor Medisch Gebruik en bevat hoogwaardige voedingsstoffen om voedingstekorten te voorkomen of aan te vullen. S-Core FLEXCompact™ Vegan is speciaal ontworpen om een hoog gehalte aan eiwitten (29g/100g poeder) en een hoog gehalte aan essentiële vetzuren te leveren. Het product heeft verder een uitgebalanceerde mix van cruciale vitamines (bijv. vitamine D) en mineralen op basis van de nieuwste richtlijnen van de Europese Unie (EFSA, European Food Safety Authority), waarbij extra is gelet op de micronutriënten die bij een veganistisch dieet belangrijk zijn.

Het product komt in een poedervorm. Dit biedt flexibiliteit en stelt de patiënt in staat om de portiegrootte en caloriedichtheid te kiezen. Op deze manier kan de dosis gepersonaliseerd worden en aangepast worden aan de behoefte van de patiënt, en kan verspilling van een te grote portie voorkomen worden. Dit product geeft bij de verschillende dichtheden overeenkomstige samenstellingen met vloeibare hoogcalorische producten (>2kcal).

Het product kan worden gebruikt naast de standaard vloeibare drinkvoeding, als extra variatie, of om mee te nemen buitenshuis. Het product kan natuurlijk ook worden gebruikt bij patiënten die niet veganistisch zijn, maar op zoek zijn naar extra variatie.

Voedingstoepassingen

S-Core FLEXCompact™ Vegan kan worden gebruikt voor de dieetbehandeling van patiënten die lijden aan ziekte gerelateerde ondervoeding bij verschillende aandoeningen en ziekten, zoals:

- Sarcopenie

- Kanker

- Hartfalen

- COPD

- Leverfalen

- Revalidatie

Geschikt voor de Volgende Diëten

Lactosevrij

Glutenvrij

GGO-vrij

Vegetarisch en Veganistisch

Koosjer

Halal

Voedingswaarde

Belangrijke mededeling:

- Dit product moet worden gebruikt onder medisch toezicht

- Het kan niet worden gebruikt als enige voedingsbron

- Niet geschikt voor kinderen <3 jaar, met voorzichtigheid gebruiken bij kinderen tussen de 3-6 jaar

- Niet gebruiken bij galactosemie

- Registreer vochtinname voor een adequate vochtbalans

- Niet geschikt voor parenteraal gebruik

- Bevat: soja.

Klik hier voor wetenschappelijke bronnen over het gebruik van S-Core FLEXCompact™ Protein & Probiotics

Klik hier voor wetenschappelijke bronnen over het gebruik van S-Core FLEXCompact™ Protein

Ontdek meer
Deze website kan algemene informatie bevatten met betrekking tot verschillende medische aandoeningen en hun behandeling. Dergelijke informatie wordt uitsluitend voor informatieve doeleinden verstrekt en is niet bedoeld als vervanging voor advies van een arts of andere gekwalificeerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Patiënten mogen de hierin opgenomen informatie niet gebruiken voor het diagnosticeren van een gezondheidsprobleem of ziekte. Patiënten dienen altijd een arts of andere beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg te raadplegen voor medisch advies of informatie over diagnose en behandeling.
Copyright © 2022 Dutch Medical Food BV. Alle rechten voorbehouden.