S-Core FLEXCompact™ Protein Vegan

S-Core FLEXCompact™ Protein & Probiotics

ProtiMedic AMINO Plus

S-Core FLEXCompact™ Protein

MCTMedic

MCTMedic is olie bestaande uit Middellange Keten Triglyceriden (MCT), een licht verteerbare vorm van vetten.

Het product is een gebruiksklaar mengsel en komt in een handige 250ml fles. Dit is een kleiner volume dan vaak wordt verkocht. Hierdoor hoeft een eenmaal geopende fles niet lang te worden bewaard (dit is hygiënisch) en is deze verpakking uitermate geschikt om mee te nemen.

MCTMedic dient als Voeding voor Medisch Gebruik. Het is een dieetvoeding bij medicatie-resistente epilepsie binnen het ketogeen dieet of bij vetmalabsorptie zoals cystic fibrosis.

Het is geschikt voor baby’s, kinderen en volwassenen. De dosering dient te worden bepaald door een arts of diëtist.

Beschrijving

De spijsvertering van vetten begint in het maagdarmkanaal. Dit is een complex proces dat bij verschillende soorten aandoeningen kan zijn verstoord. MCT's zijn vetzuren met een kortere ketenlengte dan de reguliere vetten die meestal tot de groep van Long Chain Fatty Acids (LCT's) horen. De ketenlengte wordt uitgedrukt in de hoeveelheid koolstofatomen. Een ketenlengte vanaf 6 koolstofatomen tot 12 koolstofatomen behoort tot de MCT's. Boven de 12 koolstofatomen zijn het LCT's. MCTMedic is speciaal samengesteld zodat het bestaat uit vetzuren met voornamelijk 8 en 10 koolstofatomen. Hoewel 12 koolstofatomen ook nog horen bij de MCT's, zijn de eigenschappen van de kleinere vormen beter.  

MCT's hoeven niet te worden afgebroken in het maagdarmkanaal en kunnen direct door het lichaam worden opgenomen. Dit is minder belastend voor het verteringsproces en daardoor kan er een efficiëntere opname plaatsvinden van calorieën in het lichaam. Dit is gunstig bij tal van vaak complexe en ook zeldzame aandoeningen.

MCTMedic kan ook worden gebruikt bij een ketogeen dieet. Hierbij wordt de stofwisseling met name gericht op vetverbranding, wat tal van neurologische voordelen kan hebben. Een indicatie waarbij MCT's vaak worden gebruikt, is medicatie-resistente epilepsie.

Voedingstoepassingen

MCTMedic is bedoeld voor patiënten die conventionele vetten niet voldoende kunnen opnemen of verteren en voor de dieetbehandeling van patiënten die lijden aan medicatie-resistente epilepsie. Naast deze toepassingsgebieden zijn er ook minder vaak voorkomende aandoeningen waarbij de dieetbehandeling met MCT's gunstig is.

Voorbeelden van aandoeningen waarbij MCT's een rol kunnen spelen zijn:

- Pancreasinsufficiëntie (chronische/acute pancreatitis, cystische fibrose)

- Korte darm syndroom

- Chyluslekkage

- Leveraandoeningen

- Refractaire epilepsie

- Neurodegeneratieve aandoeningen

Geschikt voor de Volgende Diëten

Lactosevrij

Glutenvrij

GGO-vrij

Koosjer

Halal

Voedingswaarde

Belangrijke mededeling:

- Dit product moet worden gebruikt onder medisch toezicht

- Niet gebruiken als enige voedingsbron

- Geschikt voor volwassenen en kinderen >3 jaar, voor kinderen <3 jaar raadpleeg uw arts of diëtist

- Niet geschikt voor parenteraal gebruik

- Dit product geeft niet de aanbevolen hoeveelheid essentiële vetzuren, gebruik deze bron nooit langer dan 3 weken als enige bron van vet

- Vermijd het gebruik bij patiënten met diabetische ketoacidose

- Introduceer MCT's langzaam in het dieet. Grote hoeveelheden MCT-olie kunnen misselijkheid of diarree veroorzaken

Klik hier voor wetenschappelijke bronnen over het gebruik van MCTMedic

Klik hier voor wetenschappelijke bronnen over het gebruik van S-Core FLEXCompact™ Protein & Probiotics

Klik hier voor wetenschappelijke bronnen over het gebruik van S-Core FLEXCompact™ Protein

Ontdek meer
Deze website kan algemene informatie bevatten met betrekking tot verschillende medische aandoeningen en hun behandeling. Dergelijke informatie wordt uitsluitend voor informatieve doeleinden verstrekt en is niet bedoeld als vervanging voor advies van een arts of andere gekwalificeerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Patiënten mogen de hierin opgenomen informatie niet gebruiken voor het diagnosticeren van een gezondheidsprobleem of ziekte. Patiënten dienen altijd een arts of andere beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg te raadplegen voor medisch advies of informatie over diagnose en behandeling.
Copyright © 2022 Dutch Medical Food BV. Alle rechten voorbehouden.