S-Core FLEXCompact™ Protein Vegan

S-Core FLEXCompact™ Protein & Probiotics

ProtiMedic AMINO Plus

S-Core FLEXCompact™ Protein

S-Core

S-Core is een kwalitatief hoogwaardige energie- en eiwitrijke (22 En%) complete Voeding voor Medisch Gebruik. De formulering bevat een grote hoeveelheid essentiële aminozuren, essentiële vetzuren en een uitgebalanceerde hoeveelheid vitamines en mineralen. Het is gebaseerd op 100% wei-eiwit en ontworpen voor een optimale smaakbeleving en een beter mondgevoel. Het is van nature rijk aan het essentiële aminozuur leucine en heeft een lage viscositeit. S-Core is een dieetvoeding voor patiënten met (risico op) ziekte gerelateerde ondervoeding. Het kan worden gebruikt als aanvulling op de normale voeding, maar ook als enige voedingsbron. Het is beschikbaar in een neutrale smaak en in een aardbeiensmaak. Het is geschikt voor volwassenen. Het kan ook worden gebruikt bij kinderen >3 jaar, maar de hoeveelheid is afhankelijk van de leeftijd en conditie van het kind. De dosering dient te worden bepaald door een arts of diëtist.

Beschrijving

Ziekte gerelateerde ondervoeding komt vaker voor dan veel mensen verwachten. Alleen al in Europa zijn 33 miljoen mensen ondervoed, of lopen risico op ondervoeding. Een voorbeeld: meer dan 30% van de patiënten die worden opgenomen op een geriatrische afdeling in Nederland zijn ondervoed door hun ziekte of aandoening. Een ander onderzoek toont aan dat ook 1 op de 3 ouderen die nog thuis woont, risico loopt op ondervoeding. Ziekte gerelateerde ondervoeding kan leiden tot een verhoogde kans op infecties en andere complicaties, een langer ziekenhuisverblijf, afbraak van spiermassa, een lagere kwaliteit van leven en zelfs tot een verhoogde kans op sterfte.

Voedingsadvies is cruciaal voor patiënten met ziekte gerelateerde ondervoeding. Onderzoek heeft aangetoond dat in veel gevallen een aanpassing van het normale dieet niet voldoende is om de ondervoeding te voorkomen/verhelpen. Daarom zijn er speciaal ontwikkelde voedingen voor medisch gebruik op de markt.

S-Core is een Voeding voor Medisch Gebruik en bevat hoogwaardige voedingsstoffen om voedingstekorten te voorkomen of aan te vullen. S-Core is speciaal ontworpen om een hoog gehalte aan eiwitten (24g/100g poeder) en een hoog gehalte aan essentiële vetzuren (4 En% Linolzuur en 0,8 En% Alfa-Linoleenzuur) te leveren. Het product heeft verder een uitgebalanceerde mix van cruciale vitamines (bijv. vitamine D) en mineralen op basis van de nieuwste richtlijnen van de Europese Unie (EFSA, European Food Safety Authority). Het product is qua voedingswaarde compleet, met een focus op de voedingsstoffen die essentieel zijn bij ziekte gerelateerde ondervoeding – waaronder essentiële aminozuren.

S-Core kan worden opgelost in melk of in een andere drank, warm of koud. Het kan ook worden gebruikt bij het koken. Het product met de neutrale smaak kan ook als sondevoeding worden gebruikt.

Het product komt in een poedervorm. Dit biedt flexibiliteit en stelt de patiënt in staat om de portiegrootte te kiezen. Op deze manier kan de dosis gepersonaliseerd worden en aangepast worden aan de behoefte van de patiënt, en kan verspilling van een te grote portie voorkomen worden.

Voedingstoepassingen

S-Core kan worden gebruikt voor de dieetbehandeling van patiënten die lijden aan ziekte gerelateerde ondervoeding bij verschillende aandoeningen en ziekten, zoals:

- Sarcopenie

- Kanker

- Hartfalen

- COPD

- Leverfalen

- Revalidatie

Geschikt voor de Volgende Diëten

Laag Lactosegehalte

Glutenvrij

GGO-vrij

Vegetarisch

Koosjer

Halal

Voedingswaarde

Belangrijke mededeling:

- Dit product moet worden gebruikt onder medisch toezicht

- Het kan worden gebruikt als enige voedingsbron of als aanvulling op de normale voeding

- Niet geschikt voor kinderen <3 jaar, met voorzichtigheid gebruiken bij kinderen tussen de 3-6 jaar

- Niet gebruiken bij galactosemie

- Niet geschikt voor parenteraal gebruik

- Bevat: melk.

Klik hier voor wetenschappelijke bronnen over het gebruik van S-Core

Klik hier voor wetenschappelijke bronnen over het gebruik van S-Core FLEXCompact™ Protein & Probiotics

Klik hier voor wetenschappelijke bronnen over het gebruik van S-Core FLEXCompact™ Protein

Ontdek meer
Deze website kan algemene informatie bevatten met betrekking tot verschillende medische aandoeningen en hun behandeling. Dergelijke informatie wordt uitsluitend voor informatieve doeleinden verstrekt en is niet bedoeld als vervanging voor advies van een arts of andere gekwalificeerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Patiënten mogen de hierin opgenomen informatie niet gebruiken voor het diagnosticeren van een gezondheidsprobleem of ziekte. Patiënten dienen altijd een arts of andere beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg te raadplegen voor medisch advies of informatie over diagnose en behandeling.
Copyright © 2022 Dutch Medical Food BV. Alle rechten voorbehouden.