S-Core FLEXCompact™ Protein Vegan

S-Core FLEXCompact™ Protein & Probiotics

ProtiMedic AMINO Plus

S-Core FLEXCompact™ Protein

S-Core FLEXCompact™ Protein & Probiotics

S-Core FLEXCompact™ Probiotics is een poeder dat speciaal is ontworpen voor het maken van drinkvoeding met een hoge calorische dichtheid (vanaf 2 kcal/ml tot 3 kcal/ml). De gekozen dichtheid en hoeveelheid kunnen worden afgestemd op de behoefte en wensen van de patiënt. Het product kan ook worden gebruikt om normale voeding te verrijken.

S-Core FLEXCompact™ Probiotics bevat een probiotica mix (Lab4, 25 miljard bacteriën per 600 kcal) die is gebaseerd op meer dan 20 jaar onderzoek en ontwikkeling. Deze mix bestaat uit 4 verschillende soorten probiotica: Lactobacillus acidophilus (CUL-60), Lactobacillus acidophilus (CUL-21), Bifidobacterium animalis subsp. lactis (CUL-34) en Bifidobacterium bifidum (CUL-20).

Het heeft verder dezelfde samenstelling als S-Core FLEXCompactProtein.

Het is een hoogwaardig oraal voedingssupplement (Oral Nutritional Supplement, ONS) rijk aan eiwit (25 En%), dat gebruikt kan worden als Voeding voor Medisch Gebruik voor patiënten die extra calorieën, eiwit en andere voedingsstoffen nodig hebben.

Het is gebaseerd op 100% wei-eiwit en ontworpen voor een optimale smaakbeleving en een beter mondgevoel. Het is van nature rijk aan het essentiële aminozuur leucine en heeft een lage viscositeit.

S-Core FLEXCompact™ Probiotics is een dieetvoeding voor patiënten met (risico op) ziekte gerelateerde ondervoeding, met een speciale focus op patiënten met Antibiotica-Gerelateerde Diarree (AAD) en Clostridium Difficile-gerelateerde Diarree (CDAD).

Het moet worden gebruikt als aanvulling op de normale voeding.

Het is beschikbaar in aardbeiensmaak.

Het is geschikt voor volwassenen. Het kan ook worden gebruikt bij kinderen >3 jaar, maar de hoeveelheid is afhankelijk van de leeftijd en conditie van het kind. De dosering dient te worden bepaald door een arts of diëtist.

Beschrijving

Ziekte gerelateerde ondervoeding komt vaker voor dan veel mensen verwachten. Alleen al in Europa zijn 33 miljoen mensen ondervoed, of lopen risico op ondervoeding. Een voorbeeld: meer dan 30% van de patiënten die worden opgenomen op een geriatrische afdeling in Nederland zijn ondervoed door hun ziekte of aandoening. Een ander onderzoek toont aan dat ook 1 op de 3 ouderen die nog thuis woont, risico loopt op ondervoeding. Ziekte gerelateerde ondervoeding kan leiden tot een verhoogde kans op infecties en andere complicaties, een langer ziekenhuisverblijf, afbraak van spiermassa, een lagere kwaliteit van leven en zelfs tot een verhoogde kans op sterfte.

Voedingsadvies is cruciaal voor patiënten met ziekte gerelateerde ondervoeding. Onderzoek heeft aangetoond dat in veel gevallen een aanpassing van het normale dieet niet voldoende is om de ondervoeding te voorkomen/verhelpen. Daarom zijn er speciaal ontwikkelde voedingen voor medisch gebruik op de markt.

S-Core FLEXCompact™ Probiotics is een Voeding voor Medisch Gebruik en bevat hoogwaardige voedingsstoffen om voedingstekorten te voorkomen of aan te vullen. S-Core FLEXCompact™ Probiotics is speciaal ontworpen om een hoog gehalte aan eiwitten (29g/100g poeder) en een hoog gehalte aan essentiële vetzuren te leveren. Het product heeft verder een uitgebalanceerde mix van cruciale vitamines (bijv. vitamine D) en mineralen op basis van de nieuwste richtlijnen van de Europese Unie (EFSA, European Food Safety Authority).

Dit product bevat een probiotica mix (Lab4) die al 20 jaar wordt onderzocht op veiligheid en effectiviteit. De aanwezigheid van deze mix maakt het product interessant voor patiënten met ziekte gerelateerde ondervoeding, en diarree gerelateerd aan het gebruik van antibiotica en/of een infectie met Clostridium Difficile.  

Het product komt in een poedervorm. Dit biedt flexibiliteit en stelt de patiënt in staat om de portiegrootte en caloriedichtheid te kiezen. Op deze manier kan de dosis gepersonaliseerd worden en aangepast worden aan de behoefte van de patiënt, en kan verspilling van een te grote portie voorkomen worden. Dit product geeft bij de verschillende dichtheden overeenkomstige samenstellingen met vloeibare hoogcalorische producten (>2kcal). De poedervorm zorgt ervoor dat een 100% wei-eiwit gekozen kan worden terwijl het eiwitpercentage zeer hoog is (25 En%).

Het product kan worden gebruikt naast de standaard vloeibare drinkvoeding, als extra variatie, of om mee te nemen buitenshuis.

Voedingstoepassingen

S-Core FLEXCompact™ Probiotics kan worden gebruikt voor de dieetbehandeling van patiënten die lijden aan ziekte gerelateerde ondervoeding bij verschillende aandoeningen en ziekten, zoals:

- Antibiotica gerelateerde diarree (AAD)

- Clostridium Difficile gerelateerde diarree (CDAD)

- Luchtweginfecties

- Revalidatie na ziekenhuisopname

Geschikt voor de Volgende Diëten

Laag Lactosegehalte

Glutenvrij

GGO-vrij

Vegetarisch

Koosjer

Halal

Voedingswaarde

Belangrijke mededeling:

- Dit product moet worden gebruikt onder medisch toezicht

- Niet geschikt om als enige voedingsbron te gebruiken

- Niet geschikt voor kinderen <3 jaar, met voorzichtigheid gebruiken bij kinderen tussen 3-6 jaar

- Registreer de vochtinname voor een adequate vochtbalans

- Niet gebruiken bij galactosemie

- Niet voor gebruik bij patiënten met een medische aandoening die het nemen van orale probiotica zou verhinderen of de risico's van probiotica zou verhogen, inclusief maar niet beperkt tot patiënten met slikproblemen/verhoogd aspiratierisico, immuun-gecompromitteerde patiënten en patiënten met een verhoogd risico op infecties als gevolg van endovasculaire risicofactoren of mucosale incompetentie, waaronder GI-chirurgie, vermoedelijke ischemische darm en pancreatitis

- Mag niet worden gebruikt voor enterale sondevoeding

- Niet geschikt voor parenteraal gebruik

- Bevat: melk.

Klik hier voor wetenschappelijke bronnen over het gebruik van S-Core FLEXCompact™ Probiotics

Klik hier voor wetenschappelijke bronnen over het gebruik van S-Core FLEXCompact™ Protein & Probiotics

Klik hier voor wetenschappelijke bronnen over het gebruik van S-Core FLEXCompact™ Protein

Ontdek meer
Deze website kan algemene informatie bevatten met betrekking tot verschillende medische aandoeningen en hun behandeling. Dergelijke informatie wordt uitsluitend voor informatieve doeleinden verstrekt en is niet bedoeld als vervanging voor advies van een arts of andere gekwalificeerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Patiënten mogen de hierin opgenomen informatie niet gebruiken voor het diagnosticeren van een gezondheidsprobleem of ziekte. Patiënten dienen altijd een arts of andere beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg te raadplegen voor medisch advies of informatie over diagnose en behandeling.
Copyright © 2022 Dutch Medical Food BV. Alle rechten voorbehouden.