S-Core FLEXCompact™ Protein Vegan

S-Core FLEXCompact™ Protein & Probiotics

ProtiMedic AMINO Plus

S-Core FLEXCompact™ Protein

S-Core Pepti

S-Core Pepti is een unieke, op wei-eiwit-peptiden en MCT gebaseerde complete voeding voor de dieetbehandeling van personen met een verminderde maagdarmfunctie. Het bevat Lacprodan, wei-eiwit-hydrolysaat, dat is geoptimaliseerd met betrekking tot aminozuurkwaliteit, smaak en viscositeit.

Het is een complete – rijk aan extensief gehydrolyseerd wei-eiwit (20 En%) en rijk aan MCT-olie – Voeding voor Medisch Gebruik. Het kan worden gebruikt als aanvulling op de normale voeding of als enige voeding. S-Core Pepti is beschikbaar in aardbeiensmaak.

Het is geschikt voor volwassenen. Het kan ook worden gebruikt bij kinderen >3 jaar, maar de hoeveelheid is afhankelijk van de leeftijd en conditie van het kind. De dosering dient te worden bepaald door een arts of diëtist.

Beschrijving

Ziekte gerelateerde ondervoeding komt vaker voor dan veel mensen verwachten. Alleen al in Europa zijn 33 miljoen mensen ondervoed, of lopen risico op ondervoeding Een voorbeeld: meer dan 30% van de patiënten die worden opgenomen op een geriatrische afdeling in Nederland zijn ondervoed door hun ziekte of aandoening. Een ander onderzoek toont aan dat ook 1 op de 3 ouderen die nog thuis woont, risico loopt op ondervoeding. Ziekte gerelateerde ondervoeding kan leiden tot een verhoogde kans op infecties en andere complicaties, een langer ziekenhuisverblijf, afbraak van spiermassa, een lagere kwaliteit van leven en zelfs tot een verhoogde kans op sterfte.

Voedingsadvies is cruciaal voor patiënten met ziekte gerelateerde ondervoeding. Onderzoek heeft aangetoond dat in veel gevallen een aanpassing van het normale dieet niet voldoende is om de ondervoeding te voorkomen/verhelpen. Daarom zijn er speciaal ontwikkelde voedingen voor medisch gebruik op de markt.

S-Core Pepti is een Voeding voor Medisch Gebruik. Het is wetenschappelijk samengesteld met als doel om voeding in een gemakkelijk opneembare vorm aan te kunnen bieden aan personen met gastro-intestinale intolerantie en malabsorptie. Het is speciaal ontworpen om een grote hoeveelheid essentiële aminozuren, essentiële vetzuren en uitgebalanceerde hoeveelheden vitamines en mineralen te leveren.

Het bevat onder andere een hoge hoeveelheid middellange-keten vetzuren (MCT's). De spijsvertering van vetten begint in het maagdarmkanaal. Dit is een complex proces dat bij verschillende soorten condities kan zijn verstoord. MCT's zijn vetzuren met een kortere ketenlengte dan de reguliere vetten. MCT's hoeven niet te worden afgebroken in het maagdarmkanaal en kunnen direct door het lichaam worden opgenomen. Dit is minder belastend voor het verteringsproces en daardoor kan er een efficiëntere opname plaatsvinden van calorieën in het lichaam. Naast MCT's bevat het product ook de juiste hoeveelheden essentiële vetzuren.

S-Core Pepti bevat 4,8 gram/100 kcal extensief wei-eiwit hydrolysaat (20 En%). Deze eiwitbron is als het ware al voor-verteerd en ontziet daarmee ook weer het verteringsproces en kan daardoor beter worden opgenomen. Deze eiwitbron is rijk aan essentiële aminozuren en is speciaal ontwikkeld voor een optimale smaak en viscositeit.

Het product biedt verder een uitgebalanceerde hoeveelheid vitamines en mineralen op basis van de nieuwste richtlijnen van de EU (EFSA; European Food Safety Authority).

Dit product biedt flexibiliteit en stelt de patiënt in staat om de portiegrootte te kiezen. Op deze manier kan de dosis gepersonaliseerd worden en aangepast worden aan de behoefte van de patiënt, en kan verspilling van een te grote portie voorkomen worden. Het product moet onder medisch toezicht worden gebruikt. S-Core Pepti kan worden gebruikt als enige voedingsbron op basis van een >1500 kcal dieet, of als aanvulling op de normale voeding.

Voedingstoepassingen

S-Core Pepti kan worden gebruikt voor de dieetbehandeling van patiënten die lijden aan ziekte gerelateerde ondervoeding en die een verstoorde maagdarmfunctie hebben, zoals bij:

- Malabsorptie

- Vertraagde maaglediging

- Chronische diarree

- Korte darm syndroom

- Pancreasinsufficiëntie

- Taaislijmziekte

- Postoperatieve voeding

- Kanker

Geschikt voor de Volgende Diëten

Laag Lactosegehalte

Vezelvrij

Glutenvrij

GGO-vrij

Vegetarisch

Koosjer

Halal

Voedingswaarde

Belangrijke mededeling:

- Dit product moet worden gebruikt onder medisch toezicht

- Het kan worden gebruikt als enige voedingsbron of als aanvulling op de normale voeding

- Niet geschikt voor kinderen <3 jaar, met voorzichtigheid gebruiken bij kinderen tussen de 3-6 jaar

- Niet gebruiken bij galactosemie

- Niet geschikt voor parenteraal gebruik

- Bevat: melk.

Klik hier voor wetenschappelijke bronnen over het gebruik van S-Core FLEXCompact™ Protein & Probiotics

Klik hier voor wetenschappelijke bronnen over het gebruik van S-Core FLEXCompact™ Protein

Ontdek meer
Deze website kan algemene informatie bevatten met betrekking tot verschillende medische aandoeningen en hun behandeling. Dergelijke informatie wordt uitsluitend voor informatieve doeleinden verstrekt en is niet bedoeld als vervanging voor advies van een arts of andere gekwalificeerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Patiënten mogen de hierin opgenomen informatie niet gebruiken voor het diagnosticeren van een gezondheidsprobleem of ziekte. Patiënten dienen altijd een arts of andere beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg te raadplegen voor medisch advies of informatie over diagnose en behandeling.
Copyright © 2022 Dutch Medical Food BV. Alle rechten voorbehouden.